Winkel en werkplaats

Aan de Terheijdenstraat, gelegen in de stationsbuurt van Breda, nog net binnen de buitenste grenzen van de binnenstad, vindt u achter de middelste rode voordeur van een oude kruideniersgevel uit 1886, onze knusse, ietwat ouderwetse, maar sfeervolle winkelruimte met minstens zo belangrijk, daarachter gelegen het hart van het bedrijf, daar waar het ambacht uitgeoefend wordt; de werkplaats.

In de winkel treft u een gevarieerd aanbod aan van speelklare violen, altviolen, celli, meestal één of enkele  contrabassen en strijkstokken in verschillende soorten en maten, die u allemaal aan de Terheijdenstraat of thuis op proef, nadat u in de winkel een instrument hebt geselecteerd, kunt uitproberen. Indien u iets zoekt dat niet speelklaar in onze winkel te vinden is, bevindt het zich wellicht onklaar in ons magazijn en kunnen we het vrijblijvend voor u in orde maken en presenteren. Behalve voor instrumenten en strijkstokken kunt u in de winkel ook terecht voor reparatie- en restauratiewerk, accessoires en snaren, voor het huren van een instrument of voor algemeen advies.

In de werkplaats bevinden zich afgezien van een lintzaagmachine, geen grote houtbewerkingsmachines. Vrijwel al het werk gebeurt op ambachtelijke wijze, handmatig met handgereedschap of soms met electrisch handgereedschap. Hoewel we vooral hout bewerken is er ook een metaalwerkplaats ingericht, waar vooral gereedschap en hulpmiddelen voor restauratie of reparatie worden gemaakt. Ook worden hier reparaties aan strijkstokken verricht.

De werkplaats is altijd in bedrijf. U kunt ons tijdens kantooruren, gedurende de week (uitgezonderd de zondag) na afspraak bezoeken.